מחקר: בברז המטבח נמצאו חיידקים רבים יותר מבחדרי השירותים

רובנו תופסים את חדר השירותים כמקום בלתי הגייני, אבל מחקר חדש מצא כי דווקא הברזים במטבח הם המזוהמים ביותר בבית.

ממצאי המחקר

במחקר שערך הארגון הבינלאומי להיגיינה, נמצאו חיידקים רבים בשליש מברזי המטבח, לעומת 15% בלבד מידיות במתקני ההדחה באסלות. ב14% מהמקרים שנבדקו, נמצאו בברזי המטבח רמות מסוכנות של חיידקי אי קולי, הגורם לזיהומים בדרכי השתן ולהרעלות מזון, וזאת לעומת 6% בלבד בידיות ההדחה שבחדרי השירותים. חיידק אלים נוסף, בשם סטפילוקוקוס, שנחשב כגורם לדלקות ריאות, אובחן ב8% מברזי המטבח, ובנוסף לכך, ב 20% מהברזים נמצאו פטריות.

כיצד להתמודד עם הבעיה

אם אתם שואלים את עצמכם, איך בכלל הגיעו החיידקים לברז המטבח, הרי שהתשובה טמונה בכפות הידיים של כולנו, שנושאות ומפיצות אותם ממקום למקום. אז מה עושים? ראשית, יש להקפיד על שטיפה שיטתית של כפות הידיים עם מים וסבון לעתים קרובות, ולהקפיד לסיום גם לנגבן כראוי. במקרה שיש לנו ילדים, חשוב מאוד להסביר גם להם את כללי השמירה על ההיגיינה ולחנך אותם לניקיון.

בנוסף, רצוי להתרגל לשטוף ולחטא את ברז המטבח, בכל פעם שמדיחים כלים, על מנת למנוע מאוכלוסיית החיידקים לקנות לה אחיזה באזור הרגיש הזה בבית. בתוך כך, חשוב לוודא שברז המטבח איננו מחליד או בלוי, ושהוא מצוי במצב המאפשר את שטיפתו באופן סדיר. לבסוף, במידה ועדיין אין לכם, מומלץ מאוד לרכוש ברז נשלף, המקל על ניקוי סביבת הכיור, באופן כה חסר תקדים, שלעולם לא תבינו איך הסתדרתם בלעדיו לפני כן.

איך לנקות את ברז המטבח

כיום, לכל ברזי המטבח החדשים יש מעדן הזרם מובנה. בניקוי השוטף של הברז, יש לפרק את מעדן הזרימה, ולהסיר ממנו את הלכלוך שהצטבר. בנוסף, ניגוב הברז המטלית יבשה מיד בתום כל שימוש, יכול לסייע לשמירה על הברק שלו. מי סבון מעולים לניקוי שאריות מזון מבסיסי הברז, ואילו חומץ ביתי יסיר אבן סיד שהצטברה. רצוי להימנע משימוש בצמר פלדה, או בחומרי ניקוי המכילים חומצות, כוהל או חול, שעלולים להזיק לברז. הדרך הטובה ביותר לשמור על הברז תקין ונקי לאורך זמן, היא פשוט להקפיד על ניקיונו לעתים קרובות ככל הניתן.